Online Yoga met Nicolet

Volg deze online yogalessen waar en wanneer jij wilt! De video’s varieren in lengte, thema en intensiteit. Lees de beschrijvingen, kies de video die op dit moment het beste bij je past, rol je matje uit en druk op play! Via deze gratis yogavideo’s van mijn (Vinyasa) Yogalessen, wil ik Nederlandstalige online Yoga graag toegankelijker maken voor iedereen. Ik wens je een hele fijne practice!

Meditatie en Surya Namaskar

Deze Yoga Practice van Nicolet start met een langere meditatie, alvorens je aan de slag gaat met zonnegroeten.

Heb je een drukke dag voor de boeg? Kies dan voor deze video. We beginnen met een meditatie van tien minuten, om onszelf een moment van rust en stilte te geven. We zetten een intentie: hoe willen we dat deze dag verloopt? En hoe willen we ons voelen? Om vervolgens rustig te bewegen, in harmonie met onze ademhaling. Door deze mix van yoga en meditatie maak je echt even contact met jezelf. Het helpt je om een gebalanceerde, gezonde en sterke innerlijke rust te vinden. En dat neem je dan mee voor de rest van de dag. In deze video wordt een 10-minuten durende ochtendmeditatie gevolgd door een 35-minuten opbouwende Vinyasa Flow. We ademen en bewegen door de Zonnegroeten (Surya Namaskar A en Surya Namaskar B). Rol je matje uit, zoek een comfortabele zitpositie, focus op je ademhaling en laat mijn stem je begeleiden. Ik hoop dat deze practice jou kan leiden naar een gebalanceerde en heerlijke dag.

Hip opener Yoga

Deze Yoga Practice van Nicolet focust zich op het openen van de heupen.

We besteden in deze Yoga les veel aandacht aan Heupopeners. Dit zijn asana’s (houdingen) die helpen de flexibiliteit rond de heupen en het bekkengebied te vergroten. Stijfheid in dit gebied kan ontstaan door stress, veel zitten of bijvoorbeeld überhaupt (te) weinig bewegen. Meer ruimte in het bekkengebied zorgt voor meer ruimte in je hele lijf én in je hoofd. Perfect dus voor een practice in de ochtend! Maar een fijne toevoeging aan je dag, op welk moment je dan ook voor kiest je yogamatje uit te rollen. Ik geef veel opties tijdens de practice, om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen haalbaar en plezierig zal zijn.

Restorative yoga

Ontspan en Ontstress met deze yoga practice van Nicolet.

Verwen jezelf met deze herstellende yogales. Je kunt deze les volgen zonder attributen, maar als je een dekentje of kussen in de buurt hebt liggen, zou ik deze er lekker bij pakken. Rol je matje uit, creëer een fijne plek en kies de komende 38 minuten voor comfort, rust, ontspanning en herstel. Kies voor jezelf. Klaar voor een Reset? Niet helemaal fit? Of behoefte aan een goede nachtrust? Doe mee aan deze toegankelijke yogasessie, perfect voor alle niveaus, zelfs als je nog nooit yoga hebt gedaan. Laat de stilte toe en verwelkom wat eronder ligt.

Slaap lekker yoga

Een yogasessie voor in de avond, perfect om te doen voor het slapengaan voor een kwalitatieve nachtrust.

Volg deze video voor de aller beste manier om je voor te bereiden op een goede nachtrust. Een kwalitatieve slaap is essentieel is voor een gebalanceerde geestelijke, fysieke en emotionele gezondheid. Maar vaak zit ons hoofd ons in de weg. Of gaat de spanning of stress van de dag zelfs helemaal in ons lijf zitten. Met gespannen schouders, een stramme rug en gesloten heupen tot gevolg. Het kan fijn zijn om de volgende items bij je te hebben voordat je de video start: – Een kussen – Een langwerpig kussen of een opgerolde handdoek – Een dekentje Maar de practice kan ook worden gevolgd zonder al deze spullen! Het ritueel van yoga voor het slapengaan is krachtig. Doe met me mee, open de heupen, breng ontspanning in je schouders en laat die frons verdwijnen. Tijdens de 25 minuten terwijl we stretchen en ademen voel je de dag van je afglijden. Laat deze oefeningen je leiden naar een rustgevende staat van zijn. Je verdient het. Deze oefeningen doe ik vaak zelf voor het slapengaan. Geloof me dat het je goed zal doen. Laat je dag, zorgen, stress en spanning bij elke uitademing verder los. Heb je moeite met in slaap komen? Kies dan zeker voor deze video!

Korte ochtend Vinyasa

De perfecte manier om wakker te worden, als je wat krapper zit in je tijd.

Goedemorgen! In 23 minuten flowen we door een ochtend Vinyasa Flow. Eerst rustig, dan wat sneller. Voor een rustige geest en een sterk lichaam waar je de hele dag plezier van hebt. Een echte ochtendflow, gericht op de combinatie van ademhaling en beweging. Activeer de spieren van je core, open, vorm je dag op een prachtige manier met deze korte ochtendroutine. In deze Yoga Video richten we ons op het vergroten van de mobiliteit van de schouders en de heupen en het verminderen van spanning in de bovenrug, schouders, hamstrings en heupen. De ochtend beginnen met yoga heeft veel voordelen. Yoga geeft je een natuurlijke energie boost, verbeter mentale helderheid, verlaagt stress, bevordert flexibiliteit, versterkt spieren, stimuleert de spijsvertering en bloedsomloop. Een korte practice zoals we doen in deze video creëert als het ware een brug tussen lichaam en geest, helpt met een positieve start van de dag, bevordert mindfulness en helpt bij het opbouwen van zelfdiscipline.